Voor de ouders

Wat is een lui oog?

Men spreekt van een ‘lui oog’ als het oog gezond is, maar ook eventueel met de juiste bril, niet goed kan zien. Het kijken met dit oog is niet voldoende ontwikkeld. De medische benaming voor een ‘lui oog’ is amblyopie. Een lui oog kan alleen ontstaan in de periode dat het scherp zien nog in ontwikkeling is (tot en met de basisschoolleeftijd). Dit is ook de beste periode waarin een lui oog te behandelen is. Een lui oog is de meest voorkomende oorzaak van blindheid en slechtziendheid aan één oog. Van alle mensen op de wereld heeft ongeveer 3-5% een lui oog.

Op de website van de NVvO (Nederlandse Vereniging van Orthoptisten) kun je de folder ‘Lui oog’ downloaden met achtergrond informatie over deze aandoening.

Nieuwsbrief

Informatiefolder voor ouders

Download hier de A5 informatiefolder voor ouders met daarin info over stickers, oogpleisters en de werkwijze van het Pleister Paradijs.

Pleister Paradijs - Zelf ontwerpen

Download de folder

Beste kinderen (en vaders/moeders/verzorgers),

Vanaf vrijdag 8 juli tot en met 7 augustus gaat de drukkerij van het Pleister Paradijs dicht i.v.m. groot onderhoud en zomervakantie.
Zelf ontworpen oogpleisters zullen vanaf maandag 8 augustus weer worden geproduceerd en uitgeleverd.

Kant-en-klare oogpleisters van Ortopad en Opticlude blijven beperkt leverbaar. Houd s.v.p. rekening met een langere levertijd (minimaal 2 weken) i.v.m. de ‘vakantiebezetting’.

Fijne zomervakantie gewenst namens het voltallige team van het Pleister Paradijs!