Meest gestelde vragen

FAQ

Een witte oogpleister (merknaam: Rudaclude) welke wordt geproduceerd door NOBAMED Paul Danz AG – Höltkenstr. 1-5 – D-58300 Wetter, Germany.
Een custom made sticker welke wordt geproduceerd door het Pleister Paradijs – Emmikkerboslaan 30, De Meern, Nederland.

De witte oogpleister bevat geen medicinale stoffen of weefsels of cellen van menselijke of dierlijke oorsprong. De custom made sticker bevat geen medicinale stoffen of weefsels of cellen van menselijke of dierlijke oorsprong.

Zowel de oogpleister als de custom made sticker zijn gevoelig voor vocht en dienen droog bewaard te worden. De witte oogpleister wordt steriel geleverd en is per stuk verpakt. De custom made stickers zijn niet steriel. De oogpleister en de bijbehorende sticker zijn enkel geschikt voor eenmalig gebruik. De oogpleister met sticker is niet geschikt voor inwendig gebruik. De oogpleister met sticker wordt enkel gebruikt voor occlusie therapie bij kinderen met amblyopie en is niet geschikt als wondpleister.  Dit hulpmiddel wordt voorgeschreven door een arts of orthoptist.

Werking: Door het gezonde oog af te plakken met deze (occlusieve) oogpleister wordt het aangedane oog (luie oog) actief gebruikt en daarmee getraind. Hoe eerder een ‘lui oog’ ontdekt wordt, hoe eerder het behandeld kan worden, hoe groter de kans dat een maximale gezichtsscherpte behaald wordt.
Occlusief: deze oogpleister dekt het gezond oog af, waardoor dat niet gebruikt kan worden om te kijken. Het grote aanbod van designs van de oogpleister met sticker en de mogelijkheid om de oogpleister zelf te ontwerpen heeft (met grote waarschijnlijkheid) een positieve invloed op de therapietrouw en beleving van het kind/de patiënt.  

  1. De kleeflaag kan huidirritatie geven.
  2. Tijdens het verwijderen van de oogpleister kan de huid licht beschadigd raken.

Voor het aanbrengen van de sticker op de oogpleister is geen speciale training vereist.
Voor het aanbrengen van de combinatie (oogpleister en sticker) over het oog is geen speciale training vereist.

De sticker en de oogpleister hebben exact dezelfde ovale vorm en passen precies op elkaar. Controleer dit eerst door de oogpleister op de sticker te leggen. Op deze manier weet u zeker dat u de sticker in de juiste richting aanbrengt. Start eerst aan de bolle/brede zijde door een klein deel (circa 1/3) van de sticker aan te brengen op de oogpleister. Als deze precies geplaatst is, plaats je de volledige sticker op de oogpleister. De combinatie sticker en oogpleister plak je over het gezonde oog, waarbij het smalle deel van de oogpleister het dichtst bij de neus wordt geplaatst. Het brede deel van de oogpleister wordt aan de buitenzijde geplaatst (aan de kant van de slaap). Zorg dat u randen goed aanwrijft om een goede hechting te realiseren.

Controle: check of alle randen van de oogpleister goed op huid hechten en voorkom openingen door de pleister voorzichtig aan te drukken. Na de visuele controle vraagt u de patiënt/uw kind (indien deze oud genoeg is) of hij / zij nog langs de oogpleister kan kijken? Dit mag niet het geval zijn. Bij een kind dat nog niet kan praten zult u zelf moeten bepalen (door visuele controle) of de oogpleister het oog volledig afdekt.  

De oogpleisters zijn steriel verpakt. Het product dient niet gebruikt te worden als de verpakking is beschadigd of geopend. Geopende en of beschadigde verpakkingen dienen weggegooid te worden. De stickers zijn niet steriel verpakt. De oogpleister met sticker kan op advies van de behandelend orthoptist ook onder de bril gedragen worden. Het hulpmiddel kan zonder speciale training of hulpmiddelen worden verwijderd.

Mocht er onverhoopt een incident plaatsvinden door het gebruik van de oogpleister met sticker dan wordt u verzocht dit te melden via: info@pleisterparadijs.nl

Jazeker, er zit verschil tussen de foto's op de website en de stickers die jij zult ontvangen. Dit geldt voor de stickers van het Pleister Paradijs en de stickers die jij zelf hebt ontworpen. Klik hier om het verschil tussen foto en sticker te zien. 

Het Pleister Paradijs levert 3 typen producten. 

  1. Kant-en-klare oogpleisters (bijvoorbeeld Opticlude en Ortopad). Deze zijn al bedrukt in de fabriek.
  2. Kant-en-klare stickers van het Pleister Paradijs. Deze ontwerpen kun je vinden in de Pleisterwinkel. Je ontvangt een sticker met bijbehorende witte oogpleister. De sticker(s) dien je zelf op de oogpleister(s) te plakken. De sticker zal nooit dezelfde kwaliteit/scherpte hebben als de foto's op de website.
  3. Stickers van het Pleister Paradijs die je zelf kunt ontwerpen. Ook hier geldt dat de sticker nooit dezelfde kwaliteit/scherpte zal hebben als de foto die jij hebt geüpload.  Je ontvangt de sticker(s) met de bijbehorende witte oogpleister(s). Je zult de sticker zelf op de oogpleister moeten plakken.

De oogpleisters van het Pleister Paradijs worden vergoed door de zorgverzekeraar. Los van uw eigen risico hoeft u bij ons dus niets bij te betalen. 

Staat je vraag er niet bij? 

Neem dan contact met ons op via info@pleisterparadijs.nl of bel 06-42968747 

Beste kinderen (en vaders/moeders/verzorgers),

Vanaf vrijdag 8 juli tot en met 7 augustus gaat de drukkerij van het Pleister Paradijs dicht i.v.m. groot onderhoud en zomervakantie.
Zelf ontworpen oogpleisters zullen vanaf maandag 8 augustus weer worden geproduceerd en uitgeleverd.

Kant-en-klare oogpleisters van Ortopad en Opticlude blijven beperkt leverbaar. Houd s.v.p. rekening met een langere levertijd (minimaal 2 weken) i.v.m. de ‘vakantiebezetting’.

Fijne zomervakantie gewenst namens het voltallige team van het Pleister Paradijs!